Областният управител на Пловдив Ангел Стоев направи отчет след тежките

...
Областният управител на Пловдив Ангел Стоев направи отчет след тежките
Коментари Харесай

Ангел Стоев: Най-важното е, че спасихме хората, започваме възстановяване

Областният шеф на Пловдив Ангел Стоев направи доклад след тежките наводнения в Карловско. Той разгласи, че към този момент няма бедстващи хора и няма починали и потърпевши. 
Прочетете още
" Най-важно беше да спасим хората. Имаме цялостен триумф, тъй като нямаме нито един умрял и потърпевш. Това се случи с помощта на дейната поддръжка на армията. Използвахме и два хеликоптера, с цел да евакуираме хората. Включихме и лодки. Благодаря на софийска община, че ни спомага с три екипа, които избавиха половината хора. Включиха се доста интензивно от 61-а Стрямска бригада, както и доста доброволци. Благодарение на тях е този прелестен резултат да няма починали ", съобщи Стоев,

" Вторият стадий беше да осигурим на хората, които останаха без заслон естествени условия. Бяха настанени в кметството на Слатина 65 индивида, в кметството на село Каравелово бяха настанени 15 индивида и в болничното заведение на Карлово бяха настанени шест индивида. БЧК обезпечи 350 00 бутилки по 1.5 л. вода, тъй като водоснабдяването в тези обитаеми места е прекратено. На този стадий няма никакви бедстващи хора ", сподели регионалният шеф на Пловдив.

" Започнахме третия стадий, който е обвързван с действия по почистване, поправки, обезопасяване. Искаме да избегнем болести и епидемии. Възстановен е мостът сред село Богдан към село Московец. Малкият мост в село Каравелово също е възобновен. Работи се за създаване на краткотрайни мостове и чакаме да бъде възобновен пътят сред Дъбене и Войнягово. Призоваваме популацията да не пие вода, до момента в който не се разгласи публично, че всичко е наред с водоснабдяването и водата е чиста ", съобщи Ангел Стоев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР