Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев се срещна последователно

...
Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев се срещна последователно
Коментари Харесай

Обсъдиха предстоящия вот

Областният шеф на област Пловдив Ангел Стоев се срещна поредно с разширените сформира на 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област.

„ Целта бе с членове на двете комисии да разясняваме подготовката на идните парламентарни избори и да обсъдим вероятните провокации преди вота “, съобщи Ангел Стоев. Той заяви на срещите, че към този момент е реализирана договореност за разпределението на двете покои в Международния панаир като във втора палата ще бъде настанена 16 РИК, а 17 РИК – в единадесета палата.

„ Двете покои оферират отлични условия за работата, както за членовете на РИК, по този начин и за представителите на СИК, които в нощта на изборите ще би трябвало да изчакват реда си за предаване на протоколите “, разяснява регионалният шеф.

Той обясни, че съгласно данни на РЗИ-Пловдив към сегашния миг не се постанова да се подхващат спомагателни противоепидемични ограничения в нощта на вота, защото броят на заболелите от коронавирус, грип и остри респираторни болести е невисок.

Председателите на 16 и 17 РИК Калоян Сухоруков и Янко Радунчев означиха, че и двете комисии са извънредно удовлетворени, че в нощта на вота ще бъдат в Панаира. Защото там изискванията са доста положителни, комисиите имат опит от работата в Панаира, само че в допълнение ще създадат оглед на двете покои, с цел да могат да си основат организация.

По време на срещата със 17 РИК беше подложен въпрос за обезпечаването на паравани в секционните изборни комисии. По техни данни към момента няма инструкции от ЦИК по какъв начин би трябвало да наподобяват параваните. Областният шеф пое ангажимент да осведоми ЦИК за поставения въпрос и през днешния ден беше изпратено писмо.

Преди това в Министерство на вътрешните работи Пловдив се организира Кръгла маса за идните избори. На нея се разиска готовността за недопускане на изборна търговия на вота на 2 април.

На срещата участваха и представители на политическите сили, на прокуратурата и съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР