Областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски изказва специални благодарности

...
Областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски изказва специални благодарности
Коментари Харесай

​Областният управител : Големи благодарности към всички доброволци и институции, включили се в гасенето на пожара над селата Ресилово и Овчарци

Областният шеф на Кюстендил инж. Александър Пандурски изрича специфични благодарности към всички пожарникари, доброволци, ръководители на институции и техните екипи, присъединили се в битката с огнената буря, която се развихри във вторник следобяд в горския регион над сапаревобанските села Ресилово и Овчарци.

Над 100 души са се организирали бързо и са стигнали в точния момент до стръмния и мъчнопроходим терен в гората, с цел да потушават огъня незабавно.

„ Благодарение на бързата реакция и положителната съгласуваност сред институциите, пожарът беше бързо локализиран и овладян. С оглед труднодостъпния терен, незабавно бе изпратена нужната техника и оказано цялостно подпомагане от всички институции. Десетки доброволци от общините Сапарева баня и Дупница също се проведоха стремително и се отзоваха да оказват помощ в потушаването на огъня. Ръководството и чиновниците на Пожарна сигурност и отбрана на популацията, на Югозападно държавно дружество – Благоевград, градоначалниците на Сапарева баня и Дупница, кметовете на селата Ресилово, Бистрица, Самораново, Овчарци и Сапарево, управление и чиновници на Държавните горски стопанства в Дупница, Невестино и Самоков, на дърводобивните компании „ Валявица ВВМ “ и „ Паничище лес “ – всички те действаха съответно, самоуверено и реагираха навреме. Това е добър образец по какъв начин би трябвало да работят институциите при една спешна обстановка. Отново: огромни благодарности към всички и поздрави за смелостта на доброволческите групи. Да си пожелаем да няма повече такива бедствия и Бог да ни закриля! “, сподели инж. Александър Пандурски.

Стана ясно, че огънят е тръгнал от сечищен регион, следва да се проверяват аргументите. Сред първите, които са реагирали и са се присъединили в гасенето на пожара, са били общински служащи, доброволци и кметицата на с. Ресилово Мариана Доцина. На помощ ведната са се отзовали нейните сътрудници: кметовете на Сапарево – Йордан Йорданов, на с. Бистрица – Кирил Огненски, на Самораново – Райко Цветков и на Овчарци – Радостина Сусанина. Кметът на Сапарева баня Калин Гелев също е бил на терен, дружно със чиновници от локалната администрация. Общината е направила добра организация и е реагирала със своя техника незабавно. От Планинската избавителна работа в Дупница също са изразили подготвеност да вдигнат дрон, с цел да се локализира по-бързо мястото на пожара.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР