Областният управител на Хасково Минко Ангелов подаде заявление за освобождаване

...
Областният управител на Хасково Минко Ангелов подаде заявление за освобождаване
Коментари Харесай

Областният управител на Хасково е подал оставка заради разследване за корупция

Областният шеф на Хасково Минко Ангелов подаде заявление за освобождение от служба и е в отпуск. Това заяви от трибуната в Народното събрание служебният министър председател Гълъб Донев по време на присъединяване си в днешния парламентарен надзор.

Министър-председателят добави, че при съществуването на минимум подозрение във връзка с дейностите на регионалния шеф на Хасково, той ще бъде освободен. 

Повод за думите на Донев стана въпрос от народния представител от " Българска социалистическа партия за България " Смиляна Нитова, която изиска да разбере какви дейности ще предприеме служебното държавно управление след оповестена в медиите информация за контрабанден импорт на парфюми от Турция, в който е забъркано името на регионалния шеф на Хасково. От " Българска легия Антимафия " има и подаден сигнал за корупция до президента Румен Радев, стана известно от въпроса на народния представител.

" По сигнала, постъпил при президента Румен Радев, е известена прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията. Първоначални резултати се чакат през идващите няколко дни ", увери Гълъб Донев.

" Областният шеф на Хасково подаде заявление за освобождение от служба по отношение на настоящата инспекция. Решението на Министерския съвет по отношение на оставката ще бъде взето неотложно след първичните резултати от следствието на Министерство на вътрешните работи или на различен от способените органи ", добави служебният министър председател.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР