Областният управител на Бургас свиква извънредно заседание на ВиК-а асоциацията

...
Областният управител на Бургас свиква извънредно заседание на ВиК-а асоциацията
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас свиква заседание за решаване на проблема с цената на водата

Областният шеф на Бургас привиква изключително съвещание на ВиК-а асоциацията за решение на казуса с фрапантното повишаване на цената на водата. С решение на КЕВР от първи август цената на кубик вода в Бургаска област е нараснала на 4.39лв. с Данък добавена стойност. Междувременно кметовете на Бургас, Поморие и Созопол внесоха тъжби против решението на регулатора в Административния съд в София.

За понеделник е планувано изключителното съвещание на ВиК-а асоциацията. На него са поканени да участват всички кметове и ръководители на Оценка за съвместимост в региона, както и изпълнителният шеф на сдружението ВиК-а инж.Ганчо Тенев,каза пред БНР и добави: " Считам, че тази цена на водата е непостижима за хората.Следва да се вземе решение. Имам два разновидността, които да предложа. "

Според нея, щом има решение на КЕВР, оспорванията от страна на кметовете няма да доведат до стремежи резултат.  Междувременно упорства за незабавни нормативни промени, които да анулират задължението на регионалните шефове, да бъдат ръководители на ВиК-а асоциациите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР