Областният управител Малина Николова откри заседанието на Областната комисия по

...
Областният управител Малина Николова откри заседанието на Областната комисия по
Коментари Харесай

С редица инициативи ще се почете паметта на жертвите от пътнотранспортни произшествия във Враца

Областният шеф Малина Николова откри съвещанието на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата, на което участваха представители на общинските администрации и на териториалните звена на изпълнителната власт.
Дневният ред на съвещанието включваше приемането на план на Мерки за възстановяване на сигурността на придвижването до 2020 година препоръчани от Министерство на вътрешните работи в осъществяване на Националната тактика за възстановяване на сигурността на придвижването през интервала 2011 - 2020 година Обсъдени бяха и начинания, свързани с отбелязването на 18 ноември 2018 година - Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи.
Мерките по възстановяване на сигурността на придвижването, които членовете на комисията разискаха са ориентирани към понижаване на жертвите по пътищата, възстановяване на държанието на участниците в придвижването, образуване и осъществяване на разнообразни акции, както и повишение на сигурността на пътната инфраструктура и крайпътното пространство.
Областната комисия се причисли към Декларацията за приемане на метода „ Безопасна система – Визия нула “. Декларацията е подписана от Държавната обществено-консултативна комисия по сигурност на придвижването към Министерство на вътрешните работи, чиято визия е „ Нито един човек не трябва да умира, ползвайки пътнотранспортната система “.
По време на съвещанието бяха препоръчани поредност от начинания за отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП. Те са свързани с повишение информираността на жителите по сигурността на придвижването, осъществяване на лекции и беседи в образователните заведения и усилване на контрола по пътищата.
Специално направен транспарант с обръщение към участниците в придвижването ще бъде подложен на един от най-критичните сектори при контролно-пропусквателен пункт – Ребърково, а на осведомителното табло ще бъде допълнен текст „ Имаш единствено едни живот – пази го! “
Областната комисия по БДП излезе с предложение до Врачанска митрополия за отслужване на панихида за починалите по пътищата и зов за приемливост в пътното придвижване, персонална отговорност, съблюдаване на разпоредбите и опазване на човешкия живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР