Областният център Хасково избира днес кмет. Балотажима и за кмет

...
Областният център Хасково избира днес кмет. Балотажима и за кмет
Коментари Харесай

Хасково и още 15 селища от областта избират кмет

Областният център Хасково избира през днешния ден кмет. Балотажима и за кмет на община Симеоновград. На втори тур следва да изберат управници и още 14 обитаеми места от област Хасково: 7 хасковски села, град Меричлери и 5 димитровградски села, както и тополовградското Синапово.

75 951 са гласоподавателите в община Хасково, като в града са 60 721, оповестяват от Общинската изборна комисия. Секциите са 152, като в 136 може да се гласоподава на хартия или на машина.

В община Хасково с балотаж ще бъдат избрани кметовете на 7 села: Въгларово, Клокотница, Криво поле, Малево, Книжовник, Горно Войводино и Мандра.

Най-оспорвани се обрисуват политическите дуели в селата Горно Войводино и Клокотница. В първия тур разликата в резултата сред двамата кандидати за кметския стол в Горно Войводино е единствено два гласа- 45 на 43, а в село Клокотница- 5 гласа. За единия от класиралите се на балотаж са дали своят вот 108 от гласоподавателите, а за втория- 103. 460 са гласоподавателите по лист в единствената секция в Клокотница. Гласували са 297, като 8 са недействителните бюлетина, а в две е маркирано „ Не поддържам никого “.

Град Меричлери и 5 димитровградски села избират през днешния ден своите кметове: Злато поле, Добрич, Крепост, Черногорово и Бряст.

Оспорвани се чака да бъдат балотажите за селата Черногорово и Злато поле, където разликата сред претендентите в първия тур е по 4 гласа- в Черногорово 215 против 211 гласа, в Злато поле- 137 на 133 гласа. 6 гласа е разликата сред кандидатите в село Брясто- 48 на 42 гласа. В Черногорово гласоподавателите по листата са 785, като в първия тур са дали своят вот 446 дали своят вот, 14 са недействителните бюлетини и 6 са показали не поддържам никого. В Злато поле гласоподавателите са 457, като в първия тур са взели участие 331. 6 са били недействителните бюлетини.

В община Тополовград втори тур следва в едно село - Синапово.

250 служители на реда се грижат за реда и спокойствието за втория тур на локалните избори, оповестиха от ОДМВР-Хасково. Паспортна работа ще работи от 8:30 до 19:30 часа през днешния ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР