Областният оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни

...
Областният оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни
Коментари Харесай

Днес решават дали да удължат грипната епидемия в Смолянско

Областният действен щаб за битка с грип и остри респираторни болести в Смолян ще заседава през днешния ден, с цел да се разиска ситуацията по отношение на оповестената предходната седмица грипна зараза за региона.

Данните за епидемиологичните индикатори за интервала 15-21 януари демонстрират, че равнището на заболеваемост продължава да се покачва. Регистрираните заболели от грип и респираторни болести в района са 325 на 10 000 души по последни данни.

Наблюдава се прочут спад при отсъстващите възпитаници в учебните заведения – към 10 %, тъй че грипна почивка не се възнамерява на този стадий.

На този стадий остават в действие въведените през предходната седмица противоепидемични ограничения – прекратяване на профилактични прегледи, имунизации и реимунизации, прекъсване на свижданията в лечебните заведения, прецизен всекидневен филтър в детските градини и учебни заведения.

Заповедта издадена от шефа на РЗИ-Смолян доктор Мими Кубатева е в действие до 24 януари, само че най-вероятно интервалът ще бъде продължен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР