Областният информационен център към Община Русе ще предлага експертни съвети

...
Областният информационен център към Община Русе ще предлага експертни съвети
Коментари Харесай

Информационен център към Община Русе предлага съвети на малките семейни фирми

Областният информативен център към Община Русе ще предлага експертни препоръки на дребните фамилни компании, оповестяват от пресцентъра на Община Русе.

"Това ще е единствено част от ветрилото на поддръжка, която ще обезпечава Община Русе на жителите, с цел да трансформира града в желана и разпознаваема дестинация ", съобщи кметът Пенчо Милков, откакто се срещна с концепцията за междупоколенчески фамилни бизнеси.

Тя беше показана от доцент доктор Даниел Павлов в Областния информативен център в Русе.

Предпоставки за възникването на такава доктрина са новите обществени процеси, които последователно се трансформират от локален в световен проблем пред обществата. Сред тях са трендовете за понижаване на популацията в резултат на автоматизацията на производството, отслабването на потребността от човешкия фактор в промишлеността и заместването на хората с машини, както и слагането на кариерата пред фамилията.

Доц. Павлов описа за така наречен детройтски синдром, който е довел до съвсем тройно понижаване на популацията на град Детройт по отношение на средата на предишния век.

Подобна наклонност се следи и в доста градове в страната, в това число Русе. В основата на решението на този проблем съгласно доцент Павлов е развиването и консолидираното на дребни бизнеси сред обособените генерации в едно семейство. Пенчо Милков се съгласи, че инфраструктурата в Русе е планувана за съвсем двойно повече поданици, а това постанова освен да се спре отрицателната наклонност с обезлюдяването му, само че и да се притеглят още хора, които да го нарекат собствен дом.

„ Русе е град на доста благоприятни условия и предлага баланс сред два радикално разнообразни метода на живот – кариерно развиване в промишлеността и непосредственост с природата “, сподели кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Той добави още, че Община Русе и общността като цяло би трябвало да търсят способи русенци да намерят мястото си в един екологичен и зелен, само че и в същото време обществено развъртян град.

„ Поколенията преди нас не са си задавали въпроса дали да останат в града, а са търсили способи да го създадат макар компликациите “, съобщи още Милков и добави, че насърчаването на дребните фамилни компании е единствено един от методите за това, като Община Русе и ОИЦ ще спомагат за организирането на срещи сред тях. Така те освен ще могат да обменят хрумвания, образци и положителни практики, само че и ще виждат, че не са сами, а са част от значима и дейна общественост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР