Областната дирекция в град Бургас ще сътрудничи с местните органи

...
Областната дирекция в град Бургас ще сътрудничи с местните органи
Коментари Харесай

БАБХ помага за справяне с последиците от потопа в област Бургас

Областната дирекция в град Бургас ще сътрудничи с локалните органи и институции и е изпратила спомагателни чиновници и техника на територията на общините Царево, Лозенец и Приморско.

 

БАБХ прави действия, свързани с локализирането и унищожаването на преживни животни, които са отнесени или починали поради наводнението. От организацията работят по сигнали за изчезнали крави, пчелини и други животни. В издирвателните действия се употребява високопроходим автомобил на ОДБХ за постигане до труднодостъпните места. Намерените труповете на животните ще бъдат изгаряни, с цел да се предотврати заразяване на хората и други животни.

 

БАБХ спомага и при процеса на обезщетяването на стопаните, изгубили животните си. Служители на ОДБХ вземат участие в комисия, която ревизира заявките на стопаните и ги съпоставя с наличната информация в системата ВетИС.

 

Агенцията приканва жителите да бъдат деликатни и да не влизат в морето, защото водата не е безвредна за къпане. БАБХ моли жителите да не доближават трупове на животни, на които са попаднали по време на разходка в гората или по екопътеките. Сигнали за открити трупове се одобряват на националния незабавен телефон 112 или на горещия телефон на БАБХ 0700 122 99.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР