Областната дирекция по безопасност на храните - София град, спря

...
Областната дирекция по безопасност на храните - София град, спря
Коментари Харесай

БАБХ спря от продажба над 37 тона храни в София

Областната дирекция по сигурност на храните - София град, спря от реализация над 37 тона храни при две взаимни инспекции с Националната организация за приходите /НАП/ и Агенция "Митници ". Това оповестява пресцентърът на Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/.

Установено е предпазване и произвеждане на храни в нерегистриран съгласно настоящото законодателство обект. Открити са над 16 тона храни от неживотински генезис /семена от соя, кълнове, спагети, сушени гъби и други/ и 109 кг рибни консерви. Част от продуктите са били без съпътстващи документи, удостоверяващи произхода и сигурността им. Цялото налично количество е възбранено, а дейностите по произвеждане и предпазване в обекта са спрени, се показва в известието.

Отбелязва се, че пространствата, в които са съхранявани и обработвани храните, са били в неприятно хигиенично положение и не са отговаряли на условията. Издадена е заповед за прекъсване на употребата на обекта, а на нарушителя е формиран акт за определяне на административно нарушаване. Санкцията, която ще бъде наложена, е от 5 до 10 хиляди лв..

При друга взаимна инспекция, осъществена от чиновници на ОДБХ - София град, Национална агенция за приходите и ГДБОП, е хваната пратка от над 20 тона замразен свински джолан от вътреобщностна търговия, при която е установено противоречие сред съпътстващите документи и етикетите на продукта. Цялото количество месо е възбранено до определяне на произхода му, осведомят от БАБХ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР