Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) София област възбрани

...
Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) София област възбрани
Коментари Харесай

След проверки в Софийско: Унищожават 85 кг месни и млечни храни с неясен произход

Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) София област възбрани и насочи за заличаване към 85 кг месни и млечни храни, поради неуточнен генезис, липса на етикети и погрешно предпазване, оповестиха от дирекцията.
Количествата са открити на три общински пазара в региона - в градовете Костинброд, Драгоман и Костенец. В рамките на четири дни инспекторите на ОДБХ-София област са направили 16 инспекции на общински пазари в региона.
На пазара в Костинброд е установено предлагането на храни от скотски генезис - суджук, луканка и други, без етикети и търговски документи. Цялото количество – към 25 кг е ориентирано за заличаване, на търговеца е формиран акт.
От бизнес оператор на пазара в Костенец са конфискувани и ориентирани за заличаване над 20 кг сирене, сланина и печено пиле без етикети, здравна маркировка и документи за генезис, съхранени погрешно - без обезпечаване на хладилни условия.
На продавачът е формиран акт, според Закона за храните. На пазара в Драгоман е открита продажба на млечни и месни храни без етикети и търговски документи. Насочени за заличаване са 40 кг храни, а на търговецът е формиран акт.
Нарушение при предлагането на кашкавал от регистриран производител е открила инспекция на пазара в Годеч. Съставен е акт на търговеца. Нарушението е административно, заради което няма храни, ориентирани за заличаване.
При останалите инспекции няма открити нередности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР