Областната дирекция на МВР в Благоевград започна разследване по действията

...
Областната дирекция на МВР в Благоевград започна разследване по действията
Коментари Харесай

МВР за инцидента на "Пирин" - "Левски": Проверяваме служители за превишаване на правомощия


Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград стартира следствие по дейностите на служителите на реда, които през вчерашния ден (3 април) влязоха в бранша на " Пирин " по време на семейството против " Левски " от Първа футболна лига. Ако се потвърди превишаване на пълномощията от страна на органите на реда, те ще бъдат осъдени.

Такива искания показаха и последователите, които бяха очевидци на случая. През второто полувреме в бранша на " Пирин " бяха запалени няколко бомбички и димки, което докара до влизане на полицията. Органите на реда измъкнаха от там Владимир Будников - украински студент у нас, който на полувремето беше награден поради дейностите му като доброволец към организирането на " Автобуса на вярата ". От фрагментите се вижда, че той е в безпомощно положение.

Според позицията на Министерство на вътрешните работи, дейностите на присъстващите служители на реда са били предизвикани от хвърлена пиратка, изплашила майка с две деца.

Снимка: Lap.bg


Ето и цялата информация:

" Във връзка със свидетелски показания за това, че на футболна среща в гр. Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които мощно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски чиновници е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се подчинил на полицейско предписание и е оказал опозиция.

От управлението на ОДМВР-Благоевград е разпоредена незабавна и цялостна инспекция на дейностите на полицейските чиновници, направили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните пълномощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност "

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР