Областната администрация във Варна ще обжалва решението на Административния съд

...
Областната администрация във Варна ще обжалва решението на Административния съд
Коментари Харесай

Областна администрация обжалва продажбата на 16 общински имота във Варна

Областната администрация във Варна ще апелира решението на Административния съд в морската столица за продажбата на 16 общински парцела. Това съобщи пред медии регионалният шеф Марио Смърков, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Жалбата ще бъде импортирана през днешния ден или на следващия ден, когато е крайният период. До произнасянето на Върховния административен съд (ВАС) Община Варна няма право да действа с парцелите.

Припомняме, че със свое решение от началото на март срещу решения по Протокол №26 от извършено на 17.05.2022 година съвещание на Общински съвет - Варна за продажба посредством обществено оповестен конкурс на парцели общинска благосъстоятелност.

Според Административния съд решенията за продажба са взети от способен орган (Общински съвет - Варна), не са позволени нарушавания и в тази връзка оспорването на регионалния шеф е безпричинно.

" Отнасям се с огромно почитание към обществените изяви, както и начинания на представители на политическите партии, само че пълномощията на регионалния шеф, и в частност отбраната на публичния интерес, не могат и не следва да бъдат употребявани за реализиране на цели, стоящи пред участващите в изборите обединения, още по-малко да бъдат използвани в хода на предизборната акция ", изясни Смърков.
Старши юрисконсултът на Областна администрация Светослав Василев съобщи, че има пет законови правила, които смята за нарушени с решенията на Общинския съвет. Освен това намира, че доводите за правомерност са прекомерно едва наранени.

По думите му има и известни процесуални пропуски от страна на съда, които ще изяснят пред Върховен административен съд, като да вземем за пример промяната на арбитър в едно от последните съвещания.

" Вярвам, че решенията на регионалния шеф следва да са надпартийни и не могат да бъдат присвоявани от никого. Основно и водещо е да се устои публичния интерес ", уточни Смърков и посочи, че позицията му е образувана след обширен юридически разбор на правосъдния акт.
Очаквайте детайлности!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР