Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград Ви кани на второто издание на

...
Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград Ви кани на второто издание на
Коментари Харесай

Земеделски форум „От фермата до твоята трапеза“ ще се проведе на 10 и 11 юни в парк „Свети Врач“ - Сандански

Областна дирекция,,Земеделие “ Благоевград Ви кани на второто издание на Земеделски конгрес „ От фермата до твоята софра “, обхващащо 14-те общини от Югозападния район. Датите на профилирания конгрес са 10 и 11 юни 2023г. /събота и неделя/, в Градски парк „ Свети Врач “ - гр. Сандански.

Земеделски конгрес „ От фермата до твоята софра “ 2023г. се осъществя под патронажа на Президената на Република България – Румен Радев. Проектът е подсилен и финансиран от Министерство на земеделието, Югозападно държавно дружество – гр. Благоевград и Общини от Югозападна България. В партньорство с Национално съдружие на общините в Република България и Министерство на туризма. Медийни сътрудници – Българска телеграфна организация.

Жителите и гостите на града хазаин на второто издание – гр. Сандански, ще могат да се насладят на необикновено богата културна стратегия, кулинарни пърформанси, детска анимация и огнено-театрални спектакли, ще получат информация за естествените забележителности и културен календар на Общините, ще могат да се срещнат със земеделските производители от 14 –те общини в Югоазападна България и продукцията им, да я опитат, да закупят стремежи артикул и да създадат контакт за всекидневно извършване на покупки и изразходване на висококачествени биологично чисти храни. Форумът цели точно това – да презентира българския земеделец и продукцията му, която може да стане част от нашата софра.

Форумът започва в 10:00ч. на 10 юни /събота/ с водещ емблематичната българска актриса Силвия Лулчева, която ще презентира земеделските производители и продукцията им от 14-те общини.

От 11ч. Парти организация „ Бобо “ ще чака най-малките посетители на полянката пред Летен спектакъл Сандански, където ще бъде построена детска зона, в която децата ще могат да вземат участие в креативно ателие,,Face paint “, а от 16:00ч. в особено проведените тематични детски театрални игри.

Форумът има особено отношение към локалните креативен школи по изкуствата и дава сцена, на която децата да се изявяват. Точно в 13:30ч. на сцената ще се качат младите гении и бъдещи претенденти за популярност на град Сандански.

От 18:00ч. до 20:00ч. в Градски парк,,Свети Врач “ ще има кулинарен пърформанс с невероятния занаятчия готвач – началник Таньо Шишков & екип, които ще подготвят вкусни български ястия с продукцията на земеделските производители, след което жителите и гостите на Сандански ще могат да опитат.

От 20:30ч. ще бъде Официалното разкриване на второто издание на Земеделски конгрес,,От фермата до твоята софра “ 2023г. В първата вечер от форума (10 юни) специфичен посетител ще бъде

една от най- сполучливите български звезди ВЛАДИМИР АМПОВ - ГРАФА & БЕНД.

От 22:15ч. фонтаните пред Интерхотел Сандански, ще се трансфорат в атрактивна сцена, на която Театър на огъня и сенките,,Fireter “, взаимно с Rental Media Group, ще изненадат санданчани и гостите на града с необикновен театрално - огнен и светлинен театър.

На 11 юни /неделя/ в ролята на водещ влиза Драгомир Драганов, който има виновната задача да презентира земеделските производители и продукцията им, културните събития и туристическите забележителности на 14-те общини от Югозападна България.

Богатата стратегия на форума продължава през целия ден, като тъкмо в 20:00ч. на сцената ще се качат превъзходните дами от ГРУПА „ МИСТИК “. Веднага след тях, в 21:15ч. на сцената ще се качат емблематичните РОК ГРУПА,,КОНКУРЕНТ “.

Финалът на форума ще бъде замайващ. В 22:15ч. пред Летния спектакъл, гостите ще бъдат въвлечени в приказка, под режисурата на Мартин Влахов и Център за танци - Влахов, посредством светлинен пърформанс. Това е въведения към невероятния край на двудневния аграрни конгрес,,От фермата до твоята софра “ 2023г. Приказката продължава на сцената на Летен спектакъл – гр. Сандански от 22:30ч., където Театър на огъня и сенките,,Fireter “ ще показват,,Легенда за деня и нощта – Балис и Ейрене “.

Очакваме Ви на второто издание на Земеделски конгрес „ От фермата до твоята софра “, 10 и 11 юни 2023г., в Градски парк „ Свети Врач “ - гр. Сандански.

Събитието е с вход свободен!


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР