Областна администрация – Варна и Община Варна могат да си

...
Областна администрация – Варна и Община Варна могат да си
Коментари Харесай

Съвместни творчески идеи за културни събития обсъждат Община Варна и Областна администрация - Варна

Областна администрация – Варна и Община Варна могат да си сътрудничат в реализирането на общи хрумвания, свързани с културни и просветителни събития, ориентирани към младежите от региона. Това обсъждаха на работна среща доцент Андрияна Андреева – регионален шеф на Варна и Ралица Герасимова – зам. Кмет по културните политики в Община Варна.

Една от първите креативен хрумвания, които двете разискаха е обвързвана с опцията да се инициира галерия на рисунки на възпитаници /от 7-ми до 12-ти клас/ от 12-те общини на Област Варна. Изложбата би могла да бъде под надпис " Бъдещето на моя град “, а задачата ще е да предизвика креативните хрумвания и виждане на децата за селището, в което биха желали да учат, да живеят и да се забавляват. Друга цел, към която е ориентирана креативната концепция е младите художници да се срещнат с институциите на локалната и на държавната власт или културни пространства/институти/, където ще бъдат експонирани творбите им, споделиха още от Областна администрация-Варна.

Творческата концепция, отдадена на изложбата " Бъдещето на моя град “ следва да бъде разисквана и създадена като план, който да се осъществя взаимно сред Община Варна, Областна администрация – Варна и РУО – Варна, които към този момент показаха поддръжка за концепцията.

Друга креативна концепция, разисквана на първата работна среща сред регионалния шеф на Варна доцент Андреева и Ралица Герасимова – зам. Кмет по културните политики в Община Варна, е обвързвана с опцията да се изготви Календар за 2024 година с фотографии от 12-те общини /за всеки месец от годината/. Фотографиите може да са от забавни места или събития, провеждани във всяка една от 12-те общини. Всеки месец от годишния календар с изключение на снимка, би могъл да съдържа и текст с празничния календар на всяка една община.

На срещата бе коментирана и още една обща креативна концепция, отдадена на дамите – създатели в изкуството. Тази концепция би могла да предложи на публиката няколко събития – Изложба на художници дами от няколко генерации, времево насочена към м. март 2024 година, както и полемика, отдадена на присъединяване на дамите в културните политики, планове и творчеството им в другите типове изкуства.

Всяка една от посочените общи креативен хрумвания следва да бъде разисквана на експертно равнище и създадена като планове, които може да се осъществят взаимно сред Община Варна и Областна администрация – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР