Областите в страната, които са в тъмночервената зона по заболеваемост

...
Областите в страната, които са в тъмночервената зона по заболеваемост
Коментари Харесай

COVID-19: 22 области в страната са в тъмночервена зона по заболеваемост

Областите в страната, които са в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база, към този момент са 22.

Само област Кърджали е в жълта зона по заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база. Това демонстрират днешните данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания, съобщи Българска телеграфна агенция.

Областите Добрич, Шумен, Разград, Търговище и Велико Търново са в алена зона, а останалите области са в тъмночервена зона по равнище на заболеваемост от коронавирусната зараза.

Заболеваемостта от COVID-19 в страната на 14-дневна база е 857 на 100 хиляди души население.

За миналото денонощие са потвърдени 5703 нови случая на ковид, по данни от Националната осведомителна система. Изследвани са 29 813 проби, от които 9462 RT PCR и 20 351 бързи проби за антигени. В процентно отношение броят на позитивните случаи по отношение на броя на направените проби е 19,12%. Процентът бележи растеж по отношение на предходното денонощие, когато беше 18,60%.

Пациентите с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 5 257. Пациентите, настанени в интензивни отделения и клиники, са 579. Новопостъпилите в болнично заведение лица са 553.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР