Областите Пловдив и Габрово удължават срока на въведените противоепидемични мерки

...
Областите Пловдив и Габрово удължават срока на въведените противоепидемични мерки
Коментари Харесай

Пловдив и Габрово удължават срока на противоепидемичните мерки

Областите Пловдив и Габрово удължават периода на въведените противоепидемични ограничения до 5 февруари в това число, оповестиха от Министерството на здравеопазването. 

По данни на РЗИ-Пловдив към днешна дата заболяемостта от грип и остри респираторни болести в региона е 269,7 на 10 000 души. Заради нараствания брой на отсъстващи възпитаници и педагогичен личен състав, Областният действен щаб е взел решение към актуалните краткотрайни ограничения да бъде добавена и нова. От понеделник се прекратява присъственият образователен развой и провеждането на извънкласни занимания и проведени действия на възпитаници на територията на цялата област Пловдив.

В област Габрово заболяемостта остава висока – 380,92 на 10 000 души към 25 януари. Там противоепидемичните ограничения остават същите, като се изключи две учебни заведения – НУ „ Васил Левски “ в община Габрово и СУ „ Максим Райкович “ в община Дряново, където присъственият образователен развой се прекратява до 5 февруари в това число поради многото отсъстващи възпитаници заради заболяване.

В мощ остават въведените противоепидемични ограничения и в останалите шест области на страната – Смолян, Плевен, Варна, Бургас, Пазарджик и София-област. Във всички тях са прекратени плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Провежда се прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забранени са свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни.

В взаимозависимост от развиването на грипната зараза в дадена област, краткотрайните противоепидемични ограничения могат да бъдат допълвани, а интервала на тяхното деяние – удължаван, споделят от пресцентъра на здравното министерство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР