Област Враца запазва средно ниво по заболеваемост от COVID-19 в

...
Област Враца запазва средно ниво по заболеваемост от COVID-19 в
Коментари Харесай

Област Враца запазва средно ниво по заболеваемост от COVID-19

Област Враца резервира приблизително равнище по заболеваемост от COVID-19 в страната с 1568 случая на 100 000 поданици, макар доста по-големия брой открити случаи на коронавирус болни през последното денонощие, заяви за Българска телеграфна агенция доктор Орлин Димитров, шеф на Регионалната здравна ревизия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30367
През последното денонощие новите случаи на регистрирани болни са 301, по данни на РЗИ-Враца. Общо дейните случаи в региона са 4 279, само че от тях приети в болница са 153 болни, като техният брой е намалял с осем пациенти по отношение на този от предходното денонощие. Директорът на РЗИ-Враца изясни, че инспекцията предизвиква осъществяването на повече проби за определяне на вероятно заразяване с ковид, защото, колкото по-рано се хване инфекцията, толкоз по-бързо се изолират заболелите и се понижава разпространяването на заболяването.

Тенденцията на понижаване на лекуващите се в коронавирус отделенията в региона е мудна, само че непрекъсната през последната седмица, сочат данните на здравната ревизия във Враца. Д-р Орлин Димитров означи, че от разкритите 221 кревати в коронавирус отделенията в област Враца през днешния ден са заети 124, а останалите 97 са свободни. Заетостта на леглата за интензивно лекуване на коронавирус заболели е 72 на 100 и от 18 кревати в интензивните браншове са заети 13, а пет са свободни. Болничните заведения, както и извънболничната здравна помощ, разполагат с всички нужни материали, медикаменти и проби за лекуване на заболелите, добави шефът на РЗИ-Враца.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30367  Глобиха две заведения за неспазване на Коронавирус ограниченията в Ямбол Глобиха две заведения за неспазване на Коронавирус ограниченията в Ямбол  Pfizer желае позволение за имунизиране на деца сред 6 месеца и 5 години Pfizer желае позволение за имунизиране на деца сред 6 месеца и 5 години  СЗО: Пандемията е СЗО: Пандемията е " издигнала планина " от медицински отпадъци
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР