Област Враца запазва средно ниво по заболеваемост от COVID-19 в

...
Област Враца запазва средно ниво по заболеваемост от COVID-19 в
Коментари Харесай

Намаляват лекуващите се в COVID отделенията в област Враца

Област Враца резервира приблизително равнище по заболеваемост от COVID-19 в страната с 1568 случая на 100 000 поданици, макар доста по-големия брой открити случаи на коронавирус болни през последното денонощие, заяви за Българска телеграфна агенция доктор Орлин Димитров, шеф на Регионалната здравна ревизия.

През последното денонощие новите случаи на регистрирани болни са 301, по данни на РЗИ-Враца. Общо дейните случаи в региона са 4 279, само че от тях приети в болница са 153 болни, като техният брой е намалял с осем пациенти по отношение на този от предходното денонощие.

Директорът на РЗИ-Враца изясни, че инспекцията предизвиква осъществяването на повече проби за определяне на вероятно заразяване с ковид, защото, колкото по-рано се хване инфекцията, толкоз по-бързо се изолират заболелите и се понижава разпространяването на заболяването.

Тенденцията на понижаване на лекуващите се в коронавирус отделенията в региона е мудна, само че непрекъсната през последната седмица, сочат данните на здравната ревизия във Враца. Д-р Орлин Димитров означи, че от разкритите 221 кревати в Коронавирус отделенията в област Враца през днешния ден са заети 124, а останалите 97 са свободни. Заетостта на леглата за интензивно лекуване на Коронавирус заболели е 72 на 100 и от 18 кревати в интензивните браншове са заети 13 , а пет са свободни. Болничните заведения , както и извънболничната здравна помощ, разполагат с всички нужни материали, медикаменти и проби за лекуване на заболелите, добави шефът на РЗИ-Враца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР