Облагородяване на района около читалище „Родолюбие“ в Асеновград предстои до

...
Облагородяване на района около читалище „Родолюбие“ в Асеновград предстои до
Коментари Харесай

Паркингът зад читалището в Асенoвград става зелена площ

Облагородяване на региона към читалище „ Родолюбие “ в Асеновград следва до края на календарната година. Зелената повърхност, която сега се употребява за паркинг от жителите, ще бъде възобновена със зеленина и цветя. Възложено е на специалистите от Общината да обходят и да прегледат в града за прикрити от клони и листа пътни знаци и за засягане на настилка, с цел да се подхващат ограничения своевеременно, оповестиха от общинското управление. Започва и последното за годината косене на треви по всички основни улици и огромни паркове в Асенoвград.
Това са първите действия по неотдавна подписания контракт по озеленяване. Приоритетно косенето ще се прави по бул. „ България “ и улиците „ Шести януари “, „ Христо Ботев “, „ Цар Иван Асен II„, „ Васил Левски “ и „ Цар Освободител “. До края на актуалната година е планувано да бъдат обработени огромните паркове и по-малките градини в града. Според проекта, косене на тревните площи би трябвало да бъде осъществено и в кварталите „ Изток “, „ Запад “ и „ Баделема “, както и на всички детски площадки в Асеновград. Обработка или унищожаване на дънери ще се извърши по сигнали на жители от улиците „ Александър Стамболийски “, „ Васил Левски “, „ Христо Ботев “, „ Изложение “ и от бул. „ България “.
Предвижда се засаждане на дървета на мястото на отстранените. Предстои да бъдат засадени цветя по всички острови на кръгови кръстовища, както и цветни фигури в централна градска част. Ако се наложи ще се извърши резитба на рискови корони на дървета и тяхната поддръжка с автовишка, а при потребност и отрязване. Планирано е да се облагороди и зелената разграничителна линия на пътя за село Козаново, като се чака да светнат и новите светлини там.
В междублоковите пространства и в центъра на Асенoвград ще бъде почистена самонастанила се растителност. За зоркост и ангажираност на жителите във връзка с непочтеност или вандализъм в зелените площи, от страна на други лица, прикани кметът на общината лекар Емил Караиванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР