Облачността над страната ще се задържи значителна. Ще има превалявания

...
Облачността над страната ще се задържи значителна. Ще има превалявания
Коментари Харесай

И в сряда ще има превалявания от сняг

Облачността над страната ще се задържи забележителна. Ще има валежи от сняг , основно в Североизточна България и Предбалкана, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По-значителни разкъсвания и понижения на облачността ще има над Южна България в нощните часове и преди обяд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и денем ще бъде до сдържан. Минималните температури ще бъдат в множеството региони сред минус 6° и минус 1°, а оптималните - сред 3° и 8° , тук-там в североизточните региони - малко по-ниски. В София минималната температура ще е минус 6°, оптималната към 3°. Атмосферното налягане ще се намали, само че ще остане малко по-високо от междинното за март. 

Над Черноморието ще има забележителна облачност, по северното крайбрежие - с валежи от слаб сняг. След обяд към този момент ще бъде без дъжд, а по-късно денем и облачността ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°; температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините ще има забележителна облачност и на доста места ще превали сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 0°, на 2000 метра - към минус 8°. 

В четвъртък ще духа сдържан северозападен вятър и с него дневните температури още ще се покачат. Облачността ще е променлива, по-често забележителна. Само на обособени места, основно в планините, ще превали слаб сняг.

В петък вятърът ще отслабне, в доста региони краткотрайно ще стихне, а в източните региони ще се обърне от юг. Облачността ще бъде променлива, в петък - по-често забележителна, и основно в Рило-Родопската област ще има слаби валежи от сняг. Ще остане относително студено за интервала, въпреки че дневните температури в множеството места ще са сред 6° и 11°, минималните ще са най-вече сред минус 6° и минус 1°.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР