Облачно време ще преобладава над цялата страна през следващото денонощие.

...
Облачно време ще преобладава над цялата страна през следващото денонощие.
Коментари Харесай

Лошо време над цялата страна, дъждът преминава в сняг

Облачно време ще доминира над цялата страна през идващото денонощие. До обяд единствено на обособени, а след обяд на повече места, основно в югозападната половина на страната ще има слаби превалявания от дъжд. В крайните северозападни региони дъждът за малко ще се примесва със сняг. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Евгения Егова в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще продължи да се намалява.

Вятърът ще е слаб, в Източна България до сдържан, с източна съставния елемент. Минималните температури ще са най-вече сред 1° и 6°, за София - към 1°; преобладаващите оптимални - сред 5° и 10°, за София - към 7°.

Над планините облачността ще е забележителна, ще е мъгливо. На обособени места ще превалява сняг, под към 1200-1300 метра - дъжд. Ще духа сдържан южен вятър, с който температурите едва ще се покачат и оптималната на 1200 метра ще бъде към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

Над Черноморието ще е облачно, само че единствено на обособени места, основно в южните региони ще превали едва. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, колкото температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3 бала.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР