Облачно и дъждовно ще е времето днес. През деня значителни

...
Облачно и дъждовно ще е времето днес. През деня значителни
Коментари Харесай

Есента показа тъмната си страна! Срядата ще е мрачна и дъждовна, в планините ще трупа сняг, но от четвъртък...

Облачно и дъждовно ще е времето през днешния ден. През деня обилни превалявания ще има най-вече в Югоизточна България. След обяд в Северна България преваляванията ще стартират да стопират, а до края на деня тук-там облачността ще се раздра.

Ще духа до сдържан, а в източните региони и краткотрайно мощен североизточен вятър. Температурите още малко ще се намалят и минималните ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните – сред между 8° и 13°. Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за октомври. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев, представен от Фокус.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и прохладно. На места, основно по южното крайбрежие преваляванията ще са обилни. Ще духа мощен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10-15°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала. Над планините ще облачно и мъгливо. На доста места ще има превалявания от дъжд, над 1700 метра – от сняг. Ще духа мощен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 7°, а на 2000 метра – към 1°.

През нощта против четвъртък преваляванията на всички места ще спрат, най-късно в югоизточните региони. В четвъртък и петък ще има променлива облачност, намаляваща и до най-вече слънчево. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до сдържан. Бързо и сензитивно ще се затопли. В събота облачността ще се усили, тук-там ще превали дъжд. С увеличаване напразно от северозапад температурите още веднъж ще стартират да се намаляват.

/ПИК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР