Облачно, дъждовно и ветровито време ни очаква днес, с по-значителни

...
Облачно, дъждовно и ветровито време ни очаква днес, с по-значителни
Коментари Харесай

Облачно, дъждовно и ветровито време днес

Облачно, дъждовно и прохладно време ни чака през днешния ден, с по-значителни превалявания - до 60 л/кв.м - в крайните северозападни региони от страната, а вечерта и през нощта - в Западна и Централна България. А в Източна България, където преваляванията ще са слаби и единствено на обособени места, ще бъде доста прохладно, с краткотрайно мощен югозападен вятър с пориви до близо 90 км/ч.

Ще остане към момента относително топло за сезона с оптимални температури сред 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападни региони, където ще вали съвсем без прекъсване; както и по поречието Дунав, където вятърът ще е от изток-североизток.

Без основна смяна ще се задържи времето до на следващия ден на обяд - тази нощ по-значителни превалявания ще има в западните и централните елементи от страната, а на следващия ден денем валежната зона ще се реалокира на изток.

И основно в югоизточните региони тук-там преваляванията ще са краткотрайно интензивни. Възможни са и гръмотевици, а в източната половина от страната ще се задържи доста прохладно.

След обяд преваляванията ще стопират, облачността ще се раздира, а до края на деня вятърът на всички места ще се ориентира от северозапад и ще нахлува по-студен въздух. Температурите ще се намаляват и оптималните ще са м/у 11° и 16°, в югоизточните региони до 20°.

Дъждовно ще бъде и по Черноморието, с по-значителни превалявания след обяд основно в южните региони. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, също с наклонност към намаляване.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На доста места ще вали дъжд, изначало единствено по най-високите елементи сняг, само че с понижението на температурите границата ще се намали до 1600 метра.

След обяд преваляванията ще отслабват и стопират. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който по-късно денем ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва.

У нас, в околните дни ще се задържи относително топло за втората половина на ноември, въпреки че температурите ще се намалят. Времето ще е доста динамично: прохладно, с чести промени в облачността и краткотрайно интензивни превалявания от дъжд в равнинните региони от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР