Облачната компания ще разширява услугите и пазарното си присъствиеСъздадена от

...
Облачната компания ще разширява услугите и пазарното си присъствиеСъздадена от
Коментари Харесай

Британски фонд инвестира 2 млн. паунда в HeleCloud

Облачната компания ще уголемява услугите и пазарното си наличие

Създадена от британско-български екип преди две години, HeleCloud реализира бърз напредък и притегли солидна инвестиция за разширение на активността си

Инвестиция от 2 млн. английски паунда на British Growth Fund (BGF) цели да форсира растежа на облачната компания HeleCloud и да я трансформира в една от водещите европейски консултантски компании за клауд услуги и снабдители на услуги за ръководство, стана ясно през седмицата.

BGF е измежду най-активните вложители в дребния и междинния бизнес в света с 2,5 милиарда английски паунда, ориентирани към поддръжка на бързия и постоянен напредък във всички браншове. Фондът е подсилен от водещи банки като Barclays, HSBC, Lloyds, RBS и Standard Chartered.

Създадена от британско-български екип преди две години, HeleCloud реализира бърз и постоянен напредък. Компанията с екип от над 50 експерти работи по планове за интернационалните корпорации като Viber, NEX Group и Zopa.

„ Инвестицията на BGF играе основна роля в процеса по разширението на бизнеса ни. Световната наклонност е от ден на ден и повече организации, ангажирани със сигурността в контролираните браншове, да преминат към обществения облак”, сподели Добромир Тодоров, основен изпълнителен шеф на HeleCloud, като акцентира, че компанията предлага качествена услуга, която дава отговор на комплицираните условия на тези организации.
още по тематиката
Финансирането ще подкрепи разширението на портфолиото от услуги на компанията и наличието й в други европейски територии, както и в създаването на нови облачни функционалности.

HeleCloud специализира в създаване на комплицирани тактики в облака, внeдряване, миграция и оперативно обслужване. Компанията предлага също препроектиране на цялата потребителска инфраструктура в облака.

Наскоро HeleCloud сътвори сигурна електронна трейдинг платформа, която обслужва милиони транзакции дневно в международен мащаб за една от водещите финтек компании, и подсигури контракти с огромни европейски систематични интегратори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР