Обирайте си думите, нека бъдем господари на изразите, заръча лидерът

Обирайте си думите, нека бъдем господари на изразите, заръча лидерът ...

Кратка история на властта на ГЕРБ: Хегемония, завършила с признание за хаос


"Обирайте си думите, нека бъдем господари на изразите", заръча лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на съпартийците си миналия месец. Към днешна дата това пожелание изглежда като виц.

Първото силно изпълнение беше на новия "втори" в ГЕРБ Даниел Митов, който на същото това събитие бе избран за зам.-председател на Борисов. Преди седмица той обяви, че служебното правителство "заменя една корупционна схема с друга", което прозвуча като признание, че при .

В четвъртък ГЕРБ обявиха и новия си слоган за предстоящите избори, на които партията не само за пръв път може да се класира втора, но и да се прости окончателно с властта.

ГЕРБ решиха да заложат на "Ред в хаоса", което звучи по-скоро като самопризнание, че след повече от десетилетие на власт, оставят страната в хаос.

Посланието звучи още по-неадекватно в новата реалност на безпрецедентните санкции за "значима корупция", наложени от САЩ срещу олигарсите Делян Пеевски, Васил Божков и още четирима българи. Въпросната "значима корупция" е станала факт при управлението на Борисов, а разкритията на служебното правителство все ден го потвърждават. Очевидно за ГЕРБ настоящата ситуация е "хаос" и обещава на избирателите да въдвори стария "ред".

Източник: mediapool.bg