Обир на заложна къща в кадър! Охранителни камери заснеха крадци

...
Обир на заложна къща в кадър! Охранителни камери заснеха крадци
Коментари Харесай

Невиждан обир, достоен за филм, е запечатан от охранителна камера в Русе ВИДЕО

Обир на заложна къща в кадър! Охранителни камери снимаха крадци в Русе, които отмъкнали към 7 000 лв.. Обирджиите не са съумели да вземат сейфа с полезностите, тъй като охранител от пазара в съседство се развикал и подал сигнал в полицията, оповестява Нова телевизия.

Кражбата от заложната къща се развила като в екшън филм, описват пострадалите притежатели.

Малко след 03:00 часа през нощта на място спрял лек автомобил. Излезли маскирани мъже и едният от тях се опитал да разбие с дървен прът камерата за видеонаблюдение на обекта. След това с бухалки счупили защитната железна решетка и влезнали.

„ С едно въже се пробват да изтръгнат касата от заложната къща. Единствено са съумели да вземат 7 000 лв. от един шкаф”, споделя Ивайло Тодоров, притежател на заложна къща.

За благополучие маскираните не съумели да изтръгнат металната каса с полезностите, въпреки да я вързали с въже към колата.


„ Само са потрошили прозорци, мебели вътре и безусловно всичко, което има като инвентар в помещението беше потрошено”, декларира Тодоров.

Крадците избягали, тъй като чули защитата на пазара. Точно пазачите подали сигнал в полицията. Въпреки че имало сигнална система в заложната къща, от компанията за защита не изпратили автомобил.

„ Охраняваме се от два СОТ-а, единият въобще не е получил сигнал, а другият изобщо не е пратил кола, имало е сигнал, само че е решил, че няма потребност да прати кола за това нещо.

Затова и тези крадци не са хванати, тъй като самият грабеж е седем минути и нещо, те по контракт би трябвало да са в най-краен период за пет минути тук, в случай че бяха един от двата пристигнали, нямаше да има никакъв проблем”, разяснява Тодоров.

От компанията за защита отхвърлиха коментар. А съгласно притежателя на заложната къща - следенето на крадците е мъчно, тъй като по основния бул. към момента няма общинско видеонаблюдение.

От общината в Русе увериха, че слагането на камери следва:

„ Най-новият план на община Русе планува слагане на 300 видеокамери за наблюдаване с извънредно огромен обсег на благоприятни условия. Една от опциите на тези камери, с изключение на високата резолюция и режима за нощно виждане, с помощта на инфраред подсветка, могат да бъдат сканирани регистрационни номера, запаметявани, както и различаване на лица на водачи”, изясни Николай Кутинчев, Община Русе.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР