Обилният снеговалеж и ниските температури в Италия създават големи проблеми

...
Обилният снеговалеж и ниските температури в Италия създават големи проблеми
Коментари Харесай

Рекордни закъснения на влаковете в Италия заради снеговалежи

Обилният снеговалеж и ниските температури в Италия основават огромни проблеми най-вече в трафика. Рекордни закъснения имат влаковете, а заради снеговалежа над Неапол през днешния ден, летището е краткотрайно затворено.

Най-голям е хаосът на централната римска гара „ Термини ”. От през вчерашния ден, когато Вечният град осъмна в бяла одеждa, железопътният трафик остава блокиран. Причината е в това, че на тази най-голяма италианска гара с 31 перона, от 300 стрелочни механизми, единствено 100 са с устройство против замръзване. За всички останали се изисква интервенция на стрелочници, само че подобаващ личен състав не доближава. Проблемът визира и други места, вследствие на това Италианската железопътна компания анулира общо 90% от влаковете, като високоскоростните в Рим употребяват друга гара.

Билетите на пострадалите пасажери ще бъдат напълно погасени, само че рекордните закъснения от 7-8 часа ще останат в историята. На първо място това на бързият трен Реджо Калабрия - Торино, който потегли в точния момент в неделя вечерта и вместо да дойде в понеделник следобяд, стигна в Торино тази нощ, равно на към 29 часа път с близо 10 часа забавяне.

Снеговалежите не престават съвсем над цялата страна. За момента сняг няма единствено на крайбрежната линия на област Лигурия, където времето е слънчево, само че студено.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР