Обилните дъждове през последните дни повишиха нивата на реките в

...
Обилните дъждове през последните дни повишиха нивата на реките в
Коментари Харесай

В Трън обявиха бедствено положение, ситуацията в Нови Искър се усложнява

Обилните дъждове през последните дни покачиха равнищата на реките в област Перник. На места те излязоха от коритата си и провокираха наводнения, а в Трън бе оповестено бедствено състояние, заяви БНР.
Бедственото състояние в Трън е в действие от през днешния ден и със период на деяние 7 дни.

Река Ерма е повишила равнището си с 3 метра, излязла е на няколко места от коритото си и е предизвикала наводнения.

В момента се работи по премахване на вредите, сподели шефът на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” в Перник комисар Борис Борисов.

„ Към момента се работи на няколко места и се възвръщат нещата. Квартал „ Мурговица” беше откъснат. Там до неотдавна беше залят моста.

Разчистени са част от нещата, които са пречели за прекосяването на водата и все още има достъп до квартала. Училището в Трън е наводнено в частта му, където са резервоарите за горивата, само че все още наш екип работи там и отводнява.

Има и три залети къщи, само че при тях би трябвало да се изчака да спадне равнището на реката, с цел да се отводнява. Това ни е най- сериозното място сега. На другите места има местни наводнения, само че нищо съдбовно не е. В множеството случаи са наранени аграрни земи “, сподели комисар Борисов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира на място обстановката в Нови Искър в кв. “Кумарица “ по отношение на изобилните превалявания. Поради изобилните превалявания има покачване на равнищата на реките.

Към момента има три сериозни сектора в регион Нови Искър. Екипите на Аварийна помощ и предварителна защита на Столична община и Напоителни системи са на място. Поради завиряване под моста при започване на кв. Курило в Нови Искър краткотрайно рейсовете по линии 23 и 26 са отклонени по Околовръстен път.

Аварийните екипи правят отводняване на сериозни места в Требич, Мировяне и с.Житен, като се построяват тук-там и защитни насипи. С цел сигурност са евакуирани хора от една къща в Нови Искър. Река Искър е излязла от коритото си в сектора сред Нови Искър и Курило. Причина са изобилните превалявания, които не престават и сега. В сектора е закъсал един автомобил, който е изтеглен от екип на Звеното за спешна помощ към Столична община. Залят с вода е и пътя на входа на кв. Требич.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР