Обилни валежи причиниха наводнения в много европейския държави. Придошлите води

...
Обилни валежи причиниха наводнения в много европейския държави. Придошлите води
Коментари Харесай

Обилни валежи причиниха наводнения в много държави в Европа, следващите дни остават критични

Обилни превалявания предизвикаха наводнения в доста европейския страни. Придошлите води на река Рейн сътвориха проблеми в редица области в Германия и Нидерландия. В източния нидерландски град Девентер локалните поданици наблюдават от близко покачването на водите на река Ийсел. Служителите на службата за изключителни обстановки натрупаха чували с пясък около градските стени и затвориха пътищата, с цел да се приготвят за прииждащата към града вода.

Съюзът на водоснабдителните сдружения обаче съобщи, че дъждовете понижават и се чака Девентер да избегне наводнението. Няколко равнини в източната част на страната останаха под вода, защото през последните дни реките придойдоха и провокираха местни наводнения. 
Мисля, че сме добре готови. Разбира се, има доста дъждовна вода. Но мисля, че всичко ще бъде наред. Ние можем да се оправим с това.
Николай Шолтенс, гражданин на Девентер

Прогнозите за останалата част на Европа обаче не са оптимистични. Според синоптиците идващите няколко дни ще останат сериозни. Междувременно река Дунав преля край унгарската столица Будапеща. Според статистиката равнищата на реката са били толкоз високи за последно през 2013 година Наводнени са ниските места край брега. Според локалните управляващи няма директна заплаха за популацията. Обилни превалявания и заплаха от наводнения има и в Литва. Няма данни обаче за жертви и ранени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР