Обилна хидратация на организма, както и леко меню, в което

...
Обилна хидратация на организма, както и леко меню, в което
Коментари Харесай

С тиквички и таратор срещу жегите РЕЦЕПТИ

Обилна хидратация на организма, както и леко меню, в което да доминират плодовете и зеленчуците. Така звучат препоръките на лекарите за справяне с летните горещини.

Колкото и да обичаме вкусните месца, гарнирани с картофки или ориз, по-добре е да се вслушаме в рекомендациите. Ако организмът ни така и така е претрупан от високите температури, последното нещо, което му би трябвало, е да хаби сила, с цел да разгради мазнините и въглехидратите. А с плодовете и зеленчуците в менюто усилваме и приема на вода.

Добрите вести за тези, които обичат соленичко, са, че през лятото можем да не бъдем чак толкоз деликатни и да си разрешаваме солени айрянчета, без да се излагаме на риск за здравето. Тараторът, фалшифициран с малко зехтин, копър и начукани орехи, също е класика в жанра за сезона. Ястията с тиквички и зеленчуци също са доста потребни в горещините.

Предлагаме предписания за няколко летни ястия, които са вкусни, потребни и бързо се подготвят.

Калифорнийски рулца

Съставки:

½ ч.ч. домашна майонеза (може и млечна)

6 бр. тортили (като можете да ги замените с малко по-плътни домашни палачинки)

2 пакета рачешки рулца

1 полуузряло авокадо, обелено и нарязано на фино

1 зелена чушка на тънки резени

1 сладка алена чушка на тънки резени

1 дребна краставица на тънки резени

1 ч.ч. бобови или соеви кълнове

Начин на подготвяне:

Нанесете майонезата поравно върху цялата повърхност на тортилите. Поставете наситнените рачешки рулца, резени от авокадото, чушките, краставиците и кълновете. Навийте на руло, като внимавате да не се разпадне.

Приготовлението лишава единствено към 20 минути. Предимството е, че няма потребност да се топлите в допълнение в жегите, включвайки фурната.
Руло от тиквички с крема сирене
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР