Обикновено в края на годината си правим равносметка. В никакъв

...
Обикновено в края на годината си правим равносметка. В никакъв
Коментари Харесай

Въпросите, които да си зададем в края на 2018

Обикновено в края на годината си вършим равносметка. В никакъв случай обаче не би трябвало да се самосъжалявате, да мислите какво не сте постигнали, какво сте изгубили и така нататък Вместо това оценете какъв брой доста сте спечелили и на какво ви е научила тази година. Ето и няколко неща, за които би трябвало да помислите на прага на 2019.
1. Кои са трите неща, които направих за околните ми?
Помислете за положителното, което сте създали за близките. Не е нужно да става въпрос за материална помощ да вземем за пример, задоволително е единствено да сте ги дарили с доста обич и да сте били техният мотив за усмивка в труден миг, написа Iwoman.bg.
2. С кое се гордея?
Във всеки интервал от време имате възходи и падения. Замислете се кой е най-големият ви напредък тази година, кое е нещото, поради което се гордеете от себе си. Помислете какво сте постигнали и си поставете за цел да го надграждате през 2019.
3. Кое от 2018 ще запомня вечно?
Няма по какъв начин да нямате най-малко един паметен спомен с околните си. Опитайте се да не мислите за неприятните моменти, които естествено също ще останат в съзнанието ви. Замислете се за невероятните неща, които са ви се случили.
4. Какво от наученото през тази година ще ми бъде най-полезно през новата?
Не забравяйте, че всяка неточност е урок. След като сте създали няколко неточности и сте се поучили от тях, помислете – кой от тези уроци ще ви бъде най-нужен през 2019? Ще повторите ли грешките си или ще внимавате повече?
5. Кои са задачите ми за идната година?
Няма по какъв начин да започнете новата година без да имате цели, които да постигате през цялото това време. Определете кои са вашите и направете всичко допустимо те да станат действителност. Направете си проект по какъв начин тъкмо да ги реализирате и се борете за триумфа си.
6. Какво би трябвало да трансформира в себе си през новата година?
Има най-малко едно нещо, за което сте осъзнали, че грешите. Помислете доста деликатно кое е то и даже може да си го запишете някъде. Опитайте се да го измененията през новата 2019 година.
7. Кои са трите епитети, които най-точно разказват миналата година?
Определете кои са, само че никога не включвайте отрицателни думи. Опитайте се по допустимо най-позитивен метод да пресъздадете миналата година. Не се съдете, в случай че сте позволили неточности. Не страдайте, в случай че сте претърпели раздели. Просто приемете нещата такива, каквито са. Започнете новата година с усмивка.
8. Кой човек ми повлия най-силно през 2018?
Определете индивида, който ви е трансформирал по някакъв метод или е преобърнал живота ви. Дори да го свързвате с отрицателни страсти, се пробвайте да извлечете най-хубавото от случилото се.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР