Обикновено свързваме интелигентността с високото IQ, прочетените дебели книги и

...
Обикновено свързваме интелигентността с високото IQ, прочетените дебели книги и
Коментари Харесай

Саркастичните хора обикновено са умни и креативни

Обикновено свързваме интелигентността с високото IQ, прочетените дебели книги и жаждата за нови и нови познания, само че изследвания от последните години демонстрират връзка сред сарказма и интелигентността. Да, най-сетне всичките ви иронични (и не изключително мили) смешки ще се отплатят, тъй като съгласно израелско проучване хората, които употребяват постоянно подигравателен език, са нормално умни и изобретателни.

Авторите му от университета Бар-Илан изясняват, че самият жлъч изисква съществени познавателни и мисловни процеси.

В случая обаче не става дума за много неприятния табиет да се злорадства и да се сипе ненавист по близките, а за истински жлъч. В първата обстановка разсъдък и креативност просто не са нужни.

Освен това съгласно откривателите саркастичността е вродена дарба. Тя постоянно не е обвързвана с т.нар " хартиен " разум, макар че освен не пречи, само че и добавя високия коефициент на просветеност. Специалистите прибавят, че хората могат да извлекат изгоди, в случай че слушат персони, които вярно схващат непознатите язвителни забележки и са се научили да употребяват сарказма на професионално равнище. Изследването е оповестено в Journal of Applied Psychology.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР