Обикновено при готвене се цапат най-много прибори. Как да предотвратим

...
Обикновено при готвене се цапат най-много прибори. Как да предотвратим
Коментари Харесай

Как да не цапаме много прибори при готвене?

Обикновено при готвене се цапат най-вече принадлежности. Как да предотвратим това?

При подготвяне на съществени ястия най-вече се изцапват най-вече принадлежности – тави, тенджери, блендер, чаши, чинии, дъска за рязане, лъжици и т. н. След толкоз доста изцапани принадлежности най-после като резултат се получават един или два типа ястия. За страдание това са много изразходени принадлежности, вода, препарати, електричество, време и труд.

Има разнообразни разновидности за цапане на допустимо минимум принадлежности при готвене.

Ако ще се готви във фурна

Това е един от най-здравословните способи на подготвяне на вкусни ястия. Така в кухнята няма толкоз доста аромат, дим, изпръскване с лой. Няма потребност и непрекъснато да се седи до печката, да се наглеждат ястията. Загряваме фурната, навиваме таймера и през това време може да се свърши и друга работа.

Много хора избират готвенето във пликове във фурна. Тава е най-икономичният и умният метод на готвене. Харчи се по-малко електричество и мърляме по-малко принадлежности. Готвенето в торбички е практично. По торбичката се вършат няколко дупки за изпускане на парата. От фурната се маха тавата и торбичката се слага единствено върху скарата.

Например, в случай че готвенето във фурна лишава 45 минути, то може на 30-тата минута да се спре и по този начин в мощно загрятата фурна ястието може да стои още към 30 минути. Така се икономисват 15 минути електричество, време и труд.

При по този начин приготвяното ядене не се цапат тенджера, тава, тепсия. Не се употребяват и принадлежности за безредие. Всичко си остава чисто. По този метод могат да бъдат сготвени кюфтета, агнешки врат, пилешки крилца и т. н.

След като поседят в марината, се поставят в торбичка за фурна. Поставят се в загрята на 200 градуса фурна за 40-45 минути. Торбичката побира към 2 кг артикули и се готви храна за 4 индивида. Така кухнята, плотът остават чисти. Почти няма изцапани принадлежности.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР