Обикновено, когато хората използват транспорт, преди всичко те мислят за

...
Обикновено, когато хората използват транспорт, преди всичко те мислят за
Коментари Харесай

Искате да останете живи, докато сте на път, тогава прочетете това!

Обикновено, когато хората употребяват превоз, на първо място те мислят за своя комфорт.

Не бива обаче да се не помни, че изборът на вярно място е обвързван с вероятността да останете невредими при положение на повреда, написа Wikr.

Автомобил

Безопасни места: зад водача и на задната седалка по средата, защото тази част от колата е минимум изложена на деформации при положение на удар.

Опасни места: до водача. По време на спешни обстановки той рефлекторно желае да избегне злополука, а това води до поставяте на живота на седящия до него в по-голям риск.

Микробус

Безопасни места: тези, които са ситуирани против придвижването. При внезапно прекъсване съществува по-малка възможност да си ударите главата в гърба на седалката начело.

Опасни места: против предното стъкло. По време на ПТП частици от стъклото може съществено да ви навредят.

Тролейбус

Безопасни места: в случай че придвижването е напред, по-добре да седите отдясно на изхода, защото тролеят, който идват отсреща, се движи от лявата страна. Местата, ситуирани по средата и обърнати с тил към посоката на придвижване, се считат за най-безопасни.

Опасни места: всички места до прозорците и вратите.

Автобус

Безопасни места: по средата на салона в посоката на придвижване, защото са ситуирани по-далеч от транспортното средство, което идва отсреща.

Опасни места: първите два реда, защото странични предмети може да попаднат в салона през голямото предно стъкло. Налице е същият проблем при седалките край прозорците и вратите.

Влак

Безопасни места: тези, които са по-близки доникъде на вагона, защото първият и последният вагон може да се деформират при удара и да дерайлират.

Опасни места: в първия и последния вагон.

Воден превоз

Безопасни места: на палубата.

Опасни места: долните каюти, защото тази част от кораба бива потопена под вода първа.

Самолет

Експертите не са стигнало до едно мнение, когато става дума за безвредните места в самолета. Има възможност те да са ситуирани в опашката му.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР