Обикновено дневният ред ни се свежда от премиера в сянка

...
Обикновено дневният ред ни се свежда от премиера в сянка
Коментари Харесай

Андрей Чорбанов: Дневният ред ни се свежда от премиера в сянка - г-н Пеевски

" Обикновено дневният ред ни се свежда от премиера в сянка – господин Пеевски. В огромната си част всичко, което се случва в Народното събрание зависи от господин Пеевски. Никой не би трябвало да си прави заблуда, че Движение за права и свободи взе участие в тази настройка като опорна мощ. Г-н Пеевски ръководи тази така наречен коалиция “.

Това сподели зам. ръководителят на Народното събрание от Има Такъв Народ проф. Андрей Чорбанов пред bTV.

" Когато някой от другите водачи си разреши да направи импровизация, господин Пеевски му се кара пред камерите и цялата зала. Формацията, която ни ръководи е артикул на генното инженерство, тъй като то може да сглоби съставни елементи на другояче противоречащи си човеци. Според мен корпоративната концепция за власт ги е направила в тази групировка, концепцията за безспорна власт и надзор на всички обществени запаси “, добави Чорбанов.

По думите му президентът пречи на управляващите да вършат гладко всичко, което желаят.

Андрей Чорбанов коментира разследването на медията, което сподели до 28 пъти разлика в цените на медикаментите за онкоболни в другите лечебни заведения.

" Няма да си затворим очите. В този случай давайки такива колосални средства за медикаменти, ние стигаме до дефицит на средства, с които биха могли да бъдат закупени други медикаменти или нови поколения медикаменти за онкоболните “, сподели той.

По думите му би трябвало да има баланс сред публичния и частния интерес.

" Предложението беше, в случай че една болница в по-голямата част от активността си работи със Здравната каса, да прави публични поръчки, с които да закупува медикаменти. Това обаче би касаело и частта, която се отнася за частната активност на болничното заведение, която не работи със Здравната каса. Справедливо е публичните поръчки да бъдат правени единствено в частта на обществения запас - единствено тази част, която работи със Здравната каса. В противоположен случай слагаме на дискриминационна основа частната болница, която е вложила частни средства в може би по-добра инсталация, заплаща на лекари и медицински сестри може би доста по-високо “, добави Чорбанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР