Обикновената вратига има много полезни свойства и дори може да

...
Обикновената вратига има много полезни свойства и дори може да
Коментари Харесай

Учени назоваха растение, което може да забави стареенето

Обикновената вратига има доста потребни свойства и даже може да забави стареенето. До това мнение стигнаха учени от БФУ " И. Кант ".

Сред новите потребни свойства на Tanacetum vulgare L., или елементарната вратига, са намаляването на клетъчните разновидности, усъвършенстваното асимилиране на кислорода, както и мощните антиоксидантни, антимикробни и кардиопротективни дейности. Изследването е разказано в детайли на портала Pharmaceutics.

Между другото, името на растението произлиза от гръцката дума athanasia - величие. Вратигата постоянно се употребява в козметика, балсами, бои и други Основно растението пораства в Русия, Северна Корея, Япония, Северна Европа, Китай и Северна Америка. В същото време наличието на потребни субстанции във вратигата варира според от територията, на която пораства.

За проучване специалистите изсушиха растението и използваха метода на високоефективна течна хроматография. Учените са разпознали субстанции, които могат да повлияят на мутагенните кафези, да оказват помощ за понижаване на неналичието на О2 в клетките и да покажат общ антиоксидантен, антимикробен и кардиопротективен резултат.

С помощта на получените резултати ще бъде допустимо да стартира създаването на характерни артикули въз основата на вратига за хранително-вкусовата, козметичната и други промишлености.

Публикацията демонстрира, че новите открити свойства на вратигата разрешават потреблението й при създаването на геропротективни артикули, които спомагат за поддържане на човешката интензивност и дългоденствие.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР