Обичайно проблемите с кръвното налягане се появяват при хората над

...
Обичайно проблемите с кръвното налягане се появяват при хората над
Коментари Харесай

Как да измерим правилно кръвното налягане с електронно устройство

Обичайно проблемите с кръвното налягане се появяват при хората над 50 години. Но заседналият метод на живот, наднорменото тегло, затрудненията след преболедуване и утежняване на положението на околната среда води до това, че хипертонията все по-често се среща при младежи на възраст сред 18 и 29 години. Затова е добре да се наблюдават признаците и да се предотвратят възможни неприятни последици. Признаци могат да бъдат главоболие, сърцетуптене, световъртеж, напрежение в тялото и други, написа Труд.

Днес съвсем всеки има уред за премерване на кръвното налягане вкъщи. Известно е, че по-новите електронни или комбинирани устройства могат да са по-малко прецизни при проявление на точните стойности. Дори всичко да изпълнявате вярно, вероятността да не е напълно тъкмо измерено, е изцяло действителна. Все отново електронните апарати за премерване на кръвно налягаме могат да дадат относително точни индикатори, в случай че имате поради следните фактори.

При физическо натоварване пулсът и налягането в организма се усилват. След подготовка е нужно малко време за отмора, с цел да измерите действителните стойности. Най-добре е тялото да е в умерено и отпуснато положение.

Не се предлага премерване на кръвното налягане незабавно след хранене. Тогава организмът е ангажиран с обработката на храната и може да подаде неточна информация за действителното физическо положение. След пиянство на кафе или чай също е добре да се изчака малко време.

Обърнете внимание също дали вярно е подложен апарата. Важно е тъканта, която пристяга ръката да е компактно прилепнала. Ако има повече ширина, може да се окажете с високо кръвно след премерване.

Желателно е при самия развой на премерване да не говорите и да дишате обикновено. Говорът въздейства на нервната система и може да повлияе на стойностите. Ако пикочният ви мехур е цялостен или ви се върви до тоалетна, също може да докара до нарастване на индикаторите с няколко единици.

Краката е добре да са положени равно на пода, а гърбът да облегнат, с цел да няма напрежение в мускулите. Апаратът би трябвало да е ситуиран някъде към равнището на сърцето.

Трябва да се има поради, че при измерването на кръвното налягане на лявата или дясната ръка, постоянно излизат разнообразни стойности. Ако разликата е прекомерно огромна, е целесъобразно да изчакате известно време и отново да пробвате.

Може да измерите и два пъти кръвното налягане за няколко минути и в случай че установите, че разликата е по-голяма, изчакайте и по-късно пробвайте отново. Ако е доста високо или ниско, консултирайте се със медицински експерт.

Важно е да се възстановява кръвното налягане, тъй като то оказва директно въздействие на сърцето, което непрекъснато изпомпва кръв през съдовете. Кръвното налягане се основава от силата при изпомпване на кръвта, която се изтласква от стените на кръвоносните съдове или артериите. Колкото по-високо е то, толкоз по-трудно е на сърцето да се оправи. Затова има директна връзка сред високото кръвно налягане и развиването на сърдечно-съдови болести, усилва се риска от инфаркт и инсулт.

Развитието на хипертония се въздейства освен от възрастта, само че и от пола, питателните желания и неприятните привички. Смята се, че дамите са по-предразположени към повишение на кръвното налягане, а повода за сходни проблеми може да бъде и покачвания холестерол.

За да избегнете високото кръвно налягане, се предлага по-малко консумация на сол и алкохил, вреди и тютюнопушенето. Добре е да се храните уравновесено, да вършиме физически извършения и да се пазите от напълняване, тъй като наднорменото тегло може да докара до хипертония. Бъдете здрави!

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР