Обичате ли круши? Те са вкусни сочни плодове с форма

...
Обичате ли круши? Те са вкусни сочни плодове с форма
Коментари Харесай

Защо да включим круши в диетата си

Обичате ли круши? Те са вкусни сочни плодове с форма на камбана. Можете да ги ядете хрупкави или меки. Но усетът им не е единственото положително нещо в тях, написа actualno.com. Те са заредени с големи изгоди, които са страхотни за вашето здраве. Плодът с питателна компактност е богат на фибри и витамин С. Крушите също са превъзходен източник на антиоксиданти, флавоноиди и калий, всички от които предизвикват крепко тяло.

Полезният за сърцето плод е толкоз заслужен, колкото и ябълката. Ето 3 изгоди за здравето от яденето на круши, които би трябвало да знаете.

Намаляват риска от диабет

Диабетът е едно от най-честите болести, засягащи милиони хора по света. Редовното ястие на круши може да помогне за понижаване на риска от диабет вид 2. Фибрите, присъстващи в плода, дават на тялото ви повече време за разграждане и асимилиране на въглехидрати, което оказва помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар. Това оказва помощ за управление и попречване на появяването на диабет.

Помага при инфектиране

Възпалението е естественият развой, който оказва помощ на тялото да се лекува, само че от време на време става нездравословен за здравето. Това може да усили възможностите ви за развиване на сърдечни болести и диабет вид 2. Яденето на круши може да помогне за това. Те са богат източник на флавоноиди, тип антиоксидант, който оказва помощ за облекчение на възпалението и ви защищава от избрани болести.

Насърчава здравето на червата

Поддържането на здравето на червата е жизненоважно за вашето физическо и психическо здраве. Освен това оказва помощ за повишение на имунитета. Заредени с разтворими и неразтворими фибри, крушите предизвикват здравето на червата и цялостното храносмилателно здраве. За да получите най-хубавото от фибрите в крушите, би трябвало да ги ядете необелени.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР