Обичаният актьор и тв водещ Васил Василев Зуека е продал

...
Обичаният актьор и тв водещ Васил Василев Зуека е продал
Коментари Харесай

Зуека продаде картини за 8 бона! Актьорът нее хващал четката от дете

Обичаният артист и тв водещ Васил Василев Зуека е продал картини за 8 бона в пандемията. Артистът, който от 20 години не беше пипвал четка, само че откри още веднъж ентусиазъм в оповестената обществена изолираност, е сътворил към 42 картини за последния месец, като първите 11 тях продаде от раз.

Всяко едно от творбите коства на цена към 600-700 лева „ Не се взимам насериозно, нито мога да се нарека художник. Най-скъпата ми картина е 600 лв. “, показа пред Георги Любенов артистът, който тези дни взе участие в „ Национална оптимистична галерия “ на групата „ Купи изкуство “ във Facebook. Там той показа две картини, които бяха продадени незабавно откакто беше обещано началото на изложбата.

Зуека рисува от дете, само че около уговорките си в малкия екран и театъра бе оставил на назад във времето тази своя пристрастеност. В началото на оповестеното изключително състояние обаче той помагал на своя наследник в рисуването и любовта към четката се върнала. След това измайсторява 40 работи за един месец в доста цветове и форми, тьрсейки посланията по безконечните тематики като любовта и другарството. 11 от тях продава незабавно онлайн. „ По принцип съм човек с шарена душа, въпреки че сега не ми е доста пъстро - усещам се като пандизчия “, разяснява пред „ Телеграф “ Василев коронакризата.

Неговата обичана жена Ани го подсетила да стартира да рисува летящи xopa. После, когато двамата гледали тези творби, открили, че те доста припомнят творбите на Марк Шагал. Зуека е безапелационен, че няма нищо необичайно в това неговите картини да бъдат повлияни от известни художници и техните произведения, защото той е прекарвал доста дни и часове в разглеждане на галерии на всички места по света, където е пътувал. „ Да, аз съм фанатик на тази тематика “, споделя артистът.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР