Обичаните от публиката и от музикалните критици пианисти Хасан и

...
Обичаните от публиката и от музикалните критици пианисти Хасан и
Коментари Харесай

Младите пианисти Хасан и Ибрахим тръгват на зимно турне

Обичаните от публиката и от музикалните критици пианисти Хасан и Ибрахим готвят зимно турне в навечерието на Коледните празници. Младите виртуози ще зарадват феновете на класиката в четири града в страната – в родния им Шумен, в Плевен, Сливен и в Ямбол. Специалният им план „ Клавиртуозно ” показва творби на Фредерик Шопен и Ференц Лист , също и на Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян .

Първият концерт на Хасан и Ибрахим Игнатови ще бъде в Ямбол на 30 ноември , в зала „ Съвременност ” на Културно-информационен център „ Безистен ”.

Следващата спирка е в Шумен на 1 декември в зала „ Проф. Венета Вичева ”.

Музикалното странствуване продължава на 4 на 5 декември, надлежно в Сливен , зала „ Зора ” и в Плевен , зала „ Катя Попова ”. Концертите са с начален час 18:30.

Турнето на двамата музиканти се осъществя по Проект „ КЛАВИРТУОЗНО ” – МУЗИКАЛНИ БИСЕРИ НА ПИАНО ОТ ХАСАН И ИБРАХИМ ИГНАТОВИ ”, предпазен от съдружие „ Сити Арт Студио ” пред Министерство на културата. Целта му е – от една страна да разпространява класическото изкуство измежду родната аудитория , в това число и измежду младежите, а от друга – да подтиква креативните изяви и разгърне капацитета на двамата пианисти.

Репертоарът от творби на великите Лист и Шопен не е определен инцидентно. Той постоянно се трансформира в музикално „ угощение ” за феновете на клавирното изкуство. А Хасан и Ибрахим Игнатови са способни да го претворят по безподобен метод . В програмата на концертите са включени още и произведения на Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян.

Братята-близнаци към този момент се утвърдиха като имена измежду най-талантливите български пианисти. Родени са на 15 декември 2003 година в Шумен. Носители са на десетки награди от родни и задгранични състезания . Представят България на дванадесетото издание на детския песенен конкурс „ Евровизия “ в Малта, дружно с Крисия Тодорова, като песента им се класира на второ място. На 11-годишна възраст Хасан и Ибрахим Игнатови издават първия си независим алманах от авторски произведения , като до момента са издали общо три албума. В момента са студенти в консерваторията в Маастрихт, Нидерландия .

Проект „ Клавиртуозно ” – музикални бисери на пиано от Хасан и Ибрахим Игнатови ” се осъществя с финансовата поддръжка на Министерство на културата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР