Обичан и високо ценен както от любителите на народната музика,

...
Обичан и високо ценен както от любителите на народната музика,
Коментари Харесай

Голяма Болка Прониза България В Слънчевата Неделя. Бнр Съобщи За Смъртта На Радев Току-Що, Не И Той. До Последния Си Дъх Е

Обичан и високо скъп както от феновете на националната музика, по този начин и от феновете на класиката, той беше същинско ентусиазъм с гения и благия си темперамент.

Роден в хасковското село Свобода, Петко Радев стартира да свири на кларинет първо национална музика, след това минава класическо образование в софийското Музикално учебно заведение и в Музикалната академия, където е ученик на проф. Сава Димитров.

Печели доста награди от национални и интернационалните състезания. Свири поредно в Симфоничния оркестър на БНР и Софийската филхармония, а през 1974 година печели конкурс за първи кларинетист в Оркестъра на Миланската Скала, където работи близо 11 години.

След завръщането си в България Петко Радев е професор в Националната музикална академия, която го удостоява с купата Доктор хонорис идея. До последния си мирис продължава и делото си на агитатор на българската национална музика, предава БНР. Поклон пред паметта му!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР