Обичаме картофи и всички храни с тях, особено картофеното пюре.

...
Обичаме картофи и всички храни с тях, особено картофеното пюре.
Коментари Харесай

Лесна рецепта за меко и пухкаво картофено пюре

Обичаме картофи и всички храни с тях, изключително картофеното пюре. То е отлично и става както за гарнитура, по този начин и за предястие. В тези сложни времена ще подчертаваме на бюджетни и лесни предписания, които са подобаващи както за храна за дома, по този начин и за нещо питателно, което може да занесем в офиса и да заместим излизането за обяд. 
Необходими артикули:
 Вкусно пюре от леща Вкусно пюре от леща
Пюрето от леща е прелестен вид да разнообразите менюто у дома. Още един плюс е, че се подготвя доста елементарно. Необходими артикули: 5...
1 кг картофи
1 морков
Сол
Чесън на прахуляк
масло
 Пилешки хапки с корнфлейкс и пюре от моркови Пилешки хапки с корнфлейкс и пюре от моркови
Необходими артикули: За пилешките хапки: 1 кг пилешки гърди сол черен пипер сладостен червен пипер зехтин ½ чаша бяло вино...
1 чаша прясно мляко

Начин на подготвяне:
Картофите и морковът се обелват, нарязват и поставят да се варят посолена вода. Варят се, до момента в който не омекнат. Изсипват се в дълбока купа със напълно малко от солената вода. 1 чаша прясно мляко се стопля. През това време, сварените зеленчуци се мачкат добре. Прясното мляко се прибавя постепенно към сместа. Поръсва се солта, чесъна и маслото. Разбърква се, до момента в който цялата чаша прясно мляко се прибавя.
Надяваме се тази рецепта да ви хареса и да я изпробвате. Знаете ли още положителни предписания за картофи? Споделете ги с нас в мненията. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР