Обичаме да разказваме истории на успели млади хора, които стават

...
Обичаме да разказваме истории на успели млади хора, които стават
Коментари Харесай

Да правиш хартия от паднали листа

Обичаме да описваме истории на съумели младежи, които стават известни по разнообразни способи. Винаги е забавно да научиш повече за тях и да почерпиш ентусиазъм.
 Омари Маккуин, What's Cooking Omari, BBC и 12-годишният началник готвач, който има тв шоу, ресторант и готварска книга
Невероятната история на един 12-годишен началник готвач

Омари Маккуин е ентусиазъм за връстниците си

Като Валентин Фречка от Украйна, който прави хартия от падналите листа. Находчивият млад мъж развил технологията преди три години като гимназиален план, обвързван с интернационална олимпиада по екология в Кения.

Идеята за падналите листа му пристигнала, до момента в който се разхожда в гората в родното си село Сокирница. Когато я създал, минал всички вътрешни кръгове и отпътувал за Кения, където получил самопризнание.
 Снимка 508132

След това взе участие в интернационален конкурс University Startup World Cup и с плана си обикаля много страни в света.

Днес той работи дружно с производител на картон в град Житомир, който се намира на 140 км от Киев. Използваните за произвеждане на хартия листа се събират в Киев и околни градове.

This Ukrainian student turns fallen leaves into paper
— Reuters (@Reuters)
" Идеята е доста елементарна. Неща, считани за боклуци, могат да бъдат употребявани още веднъж или рециклирани. Листата са отпадък, който би трябвало да се почиства от парковете, тъй като при изгниване изпускат доста водород " - сподели Фречка пред Reuters.

Тази година украинското издание на сп. " Форбс " включи Фречка в листата си на 30-те най-успели украинци под 30-годишна възраст.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР