Обгазяване със серен диоксид в Димитровград. В продължение на повече

...
Обгазяване със серен диоксид в Димитровград. В продължение на повече
Коментари Харесай

Каква е причината за обгазяването със серен диоксид в Димитровград

Обгазяване със серен диоксид в Димитровград. В продължение на повече от 3 часа в четвъртък стойностите са превишавали двойно алармения предел от 500 микрограма на пространствен метър. Заради това от Регионалната екоинспекция предизвестиха хората да не излизат на открито.

Четири повишения на параметър “серен диоксид” бяха регистрирани в четвъртък в Димитровград. Първото от тях - в 10 часа, когато са отчетни 990 микрограма на пространствен метър, сподели Наталия Печеманова, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково.

По думите й Топлоелектрическа централа 3 е замърсителят.

Най- огромното отчетно завишение е било от 1160 микрограма на пространствен метър.

През 2021 година жителите на Димитровград излизат два пъти на митинги.

“Няма смяна. Правят се поправки, които нямат никакъв резултат. Самоят Топлоелектрическа централа е стар, той няма софтуерната опция да работи по по-чист начин”, изясни мъж от града, който взе участие в митингите.

“Искането ни е да дишаме чист въздух. Не желаем да бъдем редовно обгазявани и не желаем да се повтори същата апокалиптична картина, която беше предходната година”, съобщи различен.

Наложени са няколко наказания на Топлоелектрическа централа 3. Последната инспекция е осъществена в четвъртък, когато още веднъж е установено нарушаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР