Обезвреждат 500-килограмова бомба при жп гарата в Берлин Евакуират железопътната

...
Обезвреждат 500-килограмова бомба при жп гарата в Берлин Евакуират железопътната
Коментари Харесай

Обезвреждат 500-килограмова бомба при жп гарата в Берлин

Обезвреждат 500-килограмова бомба при жп гарата в Берлин Евакуират железопътната гара в Берлин и регионът към нея поради неексплодирала 500-килограмова бомба от Втората международна война. По време на обезвреждането на бомбата ще бъде нарушен автомобилният трафик, придвижването на влаковете, публичните рейсове, както и работата на летище Тегел. Една от линиите на метрото ще бъде спряна.

 
 полиция Германия БГНЕС
Евакуацията в региона към централната железопътна гара в немската столица ще бъде извършена през днешния ден от 9.00 часа локално време (10 българско). Засегнат ще бъде регионът в радиус от 800 метра от местоположението на бомбата. Ще бъдат обезлюдени улиците " Шосещрасе ", " Инвалиденщрасе ", " Хайдещрасе " и " Фенщрасе ", както и намиращите се на тях здания.
 
В региона на евакуация влизат постройките на железопътната гара, Националния исторически музей, министерството на стопанската система и част от университетската болница Шарите. По време на обезвреждането на бомбата ще бъде нарушено  придвижването на влаковете. Възможно е да има нарушавания на придвижването на автобусния публичен превоз, на автомобилния трафик по северно-южния тунел, както и на въздушното придвижване на летище Тегел.

 
 Германия полиция Guliver/Getty Images
Всички линии на берлинското метро ще се движат по разписание, като само линия 55 ще бъде спряна след 09.00 ч. Говорителят на берлинската полиция Мартин Халвег съобщи, че не е ясно какъв брой дълго ще продължи обезвреждането на бомбата. 
 
Българското посолство в Берлин осведоми, че при положение на нужда, на жителите ще бъде обезпечен заслон от страна на локалните управляващи.

 
Повече от 70 години след края на Втората международна война Германия продължава да открива над  2000 тона неизбухнали бомби и муниции годишно.
 
Миналата година във Франкфурт бяха евакуирани към 60 хиляди души, откакто бе открита близо двутонна бомба, хвърлена от английските военно-въздушни сили през Втората международна война.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР