Обезщетението за отглеждане на дете от една на две години

...
Обезщетението за отглеждане на дете от една на две години
Коментари Харесай

415 лв. обезщетение за майчинство, иска КНСБ

Обезщетението за развъждане на дете от една на две години да се вдигне с 35 лева и да стане 415 лева следващата година. Това е едно от предложенията на КНСБ към плана за Държавното публично обезпечаване за 2020 година

То бе вдигнато за последно през 2017 година с 40 лева и се даде опция на майките, които се върнат по-рано на работа да получават 50% от компенсацията.

Максималният застрахователен приход да пораства, като пенсиите- по така наречен швейцарско предписание, като доближи 10 работни заплати. Така за идната година той би трябвало да се вдигне от сегашните 3000 на 3160 лева Според КНСБ това ще докара до повишаване на приходите от осигурителните вноски в бюджета на ДОО с най-малко 40,1 млн. лева Това ще докара и до вдигне и тавана на пенсията, който по закон е 40% от оптималния застрахователен приход и от 1 юли 2020 година да стане 1264 лева Увеличението със 64 лева на най-високите пенсии би коствало спомагателни 12,9 млн. лева, демонстрират сметките на синдикатите.

Тежестта на година застрахователен стаж за трета категория да се вдигне от 1,2 до 1,27 в пенсионната формула, оферират още от КНСБ. Ефектът от това предложение в разноските за фонд " пенсии " за 6-те месеца възлиза на 10,4 млн. лева, а в случай че се приложи във връзка с всички пенсии- към 183 млн. лева, изясни националният секретар на КНСБ Ася Гонева.

Синдикатите ще упорстват да се вдигне и компенсацията за безработица от 9 на 12 лева дневно. Това ще коства към 10,9 млн. лева на ДОО, пресметнаха синдикатите. С 50 лева да е по-висока и помощта при гибел на обезпечено лице, е друго искане на КНСБ.

За следващ път синдикатите настояха и за ваучерr за вода на обществено слаби. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР