Обезпокоително ще бъде, ако главният прокурор е записвал телефонните си

...
Обезпокоително ще бъде, ако главният прокурор е записвал телефонните си
Коментари Харесай

Георги Кузманов: Обезпокоително ще бъде, ако главният прокурор е записвал телефонните си разговори

Обезпокоително ще бъде, в случай че основният прокурор е записвал телефонните си диалози, тъй като това е директно нарушаване на Конституцията. Не имам вяра да е направил записи. Това сподели в изявление за предаването „ Тази неделя " по бТВ Георги Кузманов, който е един от шестимата прокурори, поискали предварително премахване на основния прокурор Иван Гешев.

По думите на Кузманов настояването е обвързвано с това да се обясни дали Гешев е направил нарушаване по отношение на следствието на гърмежа от 1 май, избран като опит за атентат против него. „ Дали има, или няма нарушаване, ще реши пленумът ", добави Кузманов.

Прокурорът дефинира като „ съвпадане във времето или случайност " обстоятелството, че поисканото от шестима членове на Висш съдебен съвет премахване на основния прокурор пристигна, откакто поръчка за това дадоха от ГЕРБ, а след това и от Движение за права и свободи.

Кузманов разгласи, че не е взел участие персонално в митинга в отбрана на Иван Гешев след гърмежа от 1 май, само че отбрани сътрудниците си, които са се присъединили: „ Това не беше митинг в поддръжка на Гешев, това беше манифест на сътрудниците от страната, които към този миг знаеха, че е било застрашено фамилията на господин Гешев, че той е пътувал с децата си и с жена си. За мен персонален проблем е, че той не откри време три дни да излезе и да каже: „ Семейството ми не е било в заплаха, бях самичък в колата ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР