Обезпокоителен сигнал за изплували мъртви шарани във водите на езерото

...
Обезпокоителен сигнал за изплували мъртви шарани във водите на езерото
Коментари Харесай

Алармираха за над 100 мъртви шарана в езерото Рабиша

Обезпокоителен сигнал за изплували мъртви шарани във водите на езерото Рабиша подадоха риболовци и хора от село Рабиша , осведоми БНР. Изброените мъртви риби са над 100.

Кметът на селото Диляна Костова е уведомила институциите. Вследствие на това е осъществена незабавна инспекция от екип на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана, взаимно с Регионална лаборатория - Монтана към Изпълнителна агенция по околна среда.

На място е открито, че локални риболовци са забелязали от към седмица към 15 броя шарани с величина от 2 до 5 кг.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда -Монтана означават, че водата на язовира е бистра, без съществуване на неприятни миризми и забележими следи от замърсяване.

Местните хора декларират, че всяка заран водата изхвърля по 10-15 шарана. Според тях не става дума за бракониерски разновидности с ток , защото при такива случаи се унищо-жава и друга риба.

Те акцентират, че сходен развой в подобен огромен мащаб не е следен. Жителите се надяват това да е вид на натурален асортимент на рибата и да е обвързвано с размножителния интервал и отслабената им имунна система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР